Hyppää sisältöön

Adrián Otaegui villitsee espanjalaisia Valderramassa: ”Yritin nauttia hetkestä ja pitää ajatukset pelissä”

Adrián Otaeguin vahvuus on aina ollut tarkkuus ja maltti, jotka yhdistävät aiempiakin Valderramassa voittaneita sankareita. KUVA: GETTY IMAGES

Kotimaassaan pelaava 29-vuotias Otaequi (67-66-64,-16) karkasi ennen viimeistä kierrosta peräti kuuden lyönnin johtoon Andalucia Mastersissa.

Valderraman kenttä Espanjan Aurinkorannikolla muodostui jo Ryder Cupia 1997 isännöityään espanjalaisille arvostetuimmaksi ja pyhimmäksi kilpakentistä. Se on saanut järjestettäväkseen DP World Tourin finaalikisan toistakymmentä kertaa (1988-2008), kahdesti WGC:n kisan, miesten ja naisten pääkiertueen kisoja niitäkin toistakymmentä kertaa.

Nykyisin pääkilpailu on Andalucia Masters, jonka seitsemän kerran aikana on kolmasti kuitannut nimiinsä isännän rooliakin tapahtumassa hoitanut Sergio Garcia.

LIV Golf jäsenyytensä johdosta Garcia on käytännössä estynyt aiemmasta roolistaan, eikä hän ole mahdollisuudesta huolimatta myöskään pelaajana kisassa, josta Kalle Samooja, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki karsiutuivat puolivälissä.

Valderraman kenttä on erotellut, kuten normaaiistikn käy, tiukalla seulalla hyvät pallonlyöjät keskinkertaisista. Ratkaisevia eroja tulee runsaasti jo ennen viheriöille astumista

LIV Golf on Otaequinin toinen työmaa

Adrian Otaequinin (-16) selkeä johto on luonnollisesti yllätys, vaikka kolmasti pääkiertueella voittanut tarkkalyöntinen San Sebastianissa asuva tähti on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla 64.

Sunnuntaina hänellä tulee olemaan perässään melkoiset yleisömassat alueella, jossa kärkiyhmän perässä kiertäminen on tilanahtauden vuoksi varsin hankalaa.

”Minulla oli hyvä olo kentällä. Pyrin nauttimaan ja pitämään ajatukset omassa pelissäni. Missasin pari birdieputtia ulosmenossa, mutta vastaavasti lopetin päiväni kolmeen birdieen”, Otaequi summasi.

Niin rutinoitunut pelaaja kuin Otaequi onkin, hänen menestymisensä kotimaassa Espanjassa on jäänyt aiemmin varsin valjuksi. Paras saavutus on 12:s tila Valderramassa kaudella 2017.

Julkisuutta Otaequi on saanut myös sillä, että hän on pelannut kuudesta LIV Golfin aiemmasta kisasta kolme. Tourin historian ensimmäisessä tapahtumassa Lontoossa hän nousi henkilökohtaisessa sarjassa kuudenneksi.

Otaequin nimi on edelleen kiertueen pelaajalistalla. Kun LIV Golf on kauden aikana tehnyt uusia sopimuksia, kuuluu espanjalainen siihen joukkoon, joiden palveluja ei ole viimeisissä kisoissa tarvittu.

Finaalikierrokselle hän lähtee ylivoimaisena suosikkina.

Pelikaverit Joakim Lagergren ja Angel Hidalgo ovat saavutuksiltaan huomattavasti Otaequita vaatimattomampia sankareita, lisäksi heillä on kuuden lyönnin takamatka.

Pahimman vastuksen saattaa hyvin antaa seitsemän lyönnin takaa kiriään aloitteleva Australian Min Woo Lee (-9)

Pallo on kuvaannollisesti ykköstiillä sunnuntaina kello 13.50 täysin Adrian Otaequin hallussa.

Elisa VIihde Viaplay ja V Sport näyttävät kanavillaan Andalucia Mastersin sunnuntaina suorana klo 14.00-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa