Hyppää sisältöön

Adam Scottilta mallia rautapelaamiseen

Adam Scott puolustaa kilpailun voittoa.

Adam Scott oli ylivoimaisesti tourin paras rautapelaaja kaudella 2016.

Scottia parempiin Strokes Gained tilastoihin on pystynyt vain Tiger Woods kausilla 2006 ja 2007 (tilastoa on pidetty 2004 lähtien). Adam Scottin tilastoista voit lukea lisää tästä

Alkukaudesta 2016 Scott myönsi välinemuutoksen auttaneen rautapeliä. Adam vaihtoi True Temperin uusiin Project X LZ varsiin mutta säilytti 2000-luvun puolivälistä peräisin olevat Titleist 680 blade lavat. Varsien ideana on jäykkä kahva ja tip osa ja varren keskellä oleva taipuva latauspiste. Scott kertoi saavansa varsista loistavan tuntuman ja lentoradan.

Adam Scottin svingistä voisi tietysti kopioida kaiken. Vaikka et ehkä pysty täysin samaan suoritukseen kuin Scott löytyy liikkeestä muutama tärkeä kohta, jotka voivat auttaa parantamaan rautapeliäsi.  

Pääsin helmi-maaliskuussa seuraamaan paikan päältä Scottin voittoja Honda Classicissa ja WGC Cadillac Championshipissä. Livenä Scottin rautapelistä pistää silmään etenkin svingin loiva tulokulma. Scottin wedget ja lyhyet raudat vain raapivat ruohon pintaa isojen divottien sijaan. Pitkillä raudoilla Scott ei ota divottia lainkaan. Loiva tulokulma pitää huolen siitä, että maila pysyy lyöntilinjan sisäpuolella downsvingissä. Kovilla mailanpäänopeuksilla se myös parantaa lyhyiden rautojen pituuskontrollia sillä maila säilyttää oikean nostokulman osuman aikana. Jyrkällä tulokulmalla lavan nostokulma voi vähentyä liikaa ja lyöntipituudet saattavat kasvaa yllättäen.

Yritä siis tuoda maila osumaan loivassa kulmassa ja läheltä maan pintaa. Divotti on parhaimmillaan pitkä raapaisu ruohon pinnasta. 

Toinen huomioitava asia on Scottin mailan vapautus. Osuman jälkeen lapa liikkuu kohteesta vasemmalle ja maila säilyttää varren planen läpilyönnissä. Älä siis yritä työntää lapaa kohteen suuntaan vaan anna sen vapautua vartalon ympäri. Näin lapa pystyy paremmin kontrollissa ja pystyt lyömään tarkkoja lähestymisiä rennolla ja luonnollisella vapautuksella. 

GettyImages

Vaikka Adam Scott on pitkä ja svingi pystympi on mailan exit point silti reilusti vasemman hartian alapuolella. Tämä kertoo hyvästä vapautuksesta. 

Adam Scottin liike on maailman parhaimpia ja se näyttää kauniilta myös tuloskortissa ja tilastoissa. 

 

Etsi luettavaa