Hyppää sisältöön

Adam Scott: ”Voitto Presidents Cupissa olisi unelmien täyttymys”

Adam Scott ja Louis Oosthuizen ovat Kansainvälisen joukkueen avainpelaajat

Australian golfin kiintotähti on kokenut ottelussa USA:ta vastaan pelkkiä pettymyksiä ja ollut monasti joukkueensa heikoimpia lenkkejä. Artikkelin videoissa Scottin svingiä, sekä erillisinä hekumahetkiä aiemmista Presidents Cupeista lähipelitaiturointien kautta.

Adam Scott (39-v) on Kansainvälisen joukkueen ikäpresidentti, kokenein ja menestynein pelaaja kaikilla mittareilla. Presidents Cup on ollut hänelle ensimmäisestä osallistumiskerrasta (2003) asti melkoinen kivireki. Etelä-Afrikassa joukkue ylsi tasapeliin, seitsemän seuraavaa ottelusarjaa hänen joukkueensa on kokenut tappion.

Henkilökohtainen saldo on myös synkkä, 14 voittoa ja 20 tappiota, viisi  tasapeliä. Maailmanlistalla ykkösenäkin ollut Scott on nyt 18:s, tälläkin listalla joukkueensa ykköspelaaja. USA:n tusinassa kymmenen pelaajaa on hänenen edellään, vain kaksi takana.

Lähtökohta torstaina käynnistyvään ottelusarjaan on numeroiden valossa todella vaikea.

”Meidän on oltava valmiina antamaan kaikkemme joukkueen eteen ja kohdattava haasteet päät pystyssä”, Scott runoili pari päivää ennen taiston käynnistymistä

Adam Scott lukeutuu niihin pelaajiin, jotka ovat olleet jo kahden vuosikymmenen ajan eturivissä ja suosikkeina isoissa kisoissa ympäri maailman. Loistavia ja heikkoja jaksoja mahtuu luonnollisesti matkan varrelle. Päättyvä kalenterivuosi on ollut erinomainen, maailmanlistalla hän on noussut 23 sijaa, vaikka ykköstiloja ei plakkarissa ole sitten alkuvuoden 2016.

Edellisviikon kisassaan, Australian Openissa, Scott karsiutui jatkosta. Aussitähti vetosi ennen Australian Openia yleisöön toivoen, että nämä eivät Presidents Cupissa kannustaisi Tigeria tai USA:n joukkuetta.

Kommentti herätti erittäin paljon huomiota ympäri maailman.

”Voitto Presidents Cupissa merkitsisi minulle todella paljon, olisi upeaa kääntää ottelussarjan tulos toiseksi, kun mihin olemme joutuneet tottumaan”, Adam Scott muistutti lähtökohdasta.

Australiassa odotukset ovat korkealla vuoden 1998 voiton uusimiseksi Melbournessa. Adam Scottilla on yksi elämänsä kovimmista ja haastavimmista kisoista edessään. Ilman hänen tavanomaista vahvempaa panostaan Kansainvälisen joukkueen mahdollisuudet voittaa jäävät kovin pieniksi.

Ottelusarjan draaman kaaren kannalta ihanteellisin huippu olisi Scottin ja Tiger Woodsin kohtaaminen sunnuntain kaksinpeleissä ottelussa, jossa ratkaistaisiin myös Presidents Cupin voitto.

Presidents Cupin televisioi Suomeen CMore. Torstain pelien lähetysaika on klo 00.30-07.00.

Presidents Cup

Etsi luettavaa