Hyppää sisältöön

Adam Scott: ”Olen pettynyt, mikäli aussiyleisö osoittaa Presidents Cupissa suosiotaan Tiger Woodsille”

Adam Scott päästi suustaan lausunnon

Kotimaassaan Australiassa muun maailman joukkueessa USA:n kohtaava Adam Scott toivoo, että yleisö pidättäytyy vierasjoukkueen pelaajien kannustamisesta.

USA:n ja muun maailman joukkueiden välinen kohtaaminen on ollut alkuajoistaan asti tuloksellisesti yhtä maalia. USA on voittanut  yhdeksän kertaa,  kansainvälinen tusina vain vuonna 1998 Royal Melbournesssa pelatun haasteottelun. 2003 Etelä-Afrikan Fancourtissa kisa päättyi tasan, pimeyden keskeytettyä uusintaan lähteneen Tiger Woodsin ja Ernie Elsin pelit.

Seuraavalla viikolla Royal Melbournen kentällä käytävään ottelusarjaan on ladattu sähköä jo kapteenien henkilöiden kautta. Els ja Woods kipparoivat toisiaan vastaan, Tiger on lisäksi tuplaroolissa raivattuaan paikkansa pelaavaan miehistöön.

Els on vetänyt toistaiseksi matalaa profiilia. Hänen joukkueensa kokenein pelaaja Adam Scott yllätti tiistaina suuren joukon mediaa ja yleisön lausunnollaan, johon sisältyi toive yleisön kannustuksen suuntautumisesta.

”Edellisellä kerralla (Australiassa 2011) yleisö oli liian ystävälllinen vieraille. Yksinkertaisesti asian pukien, haluamme kotikenttäedun. Olen pettynyt, mikäli yleisö kannustaa Tigeria tai jotain muuta pelaajaa USA:n joukkueessa”, Adam Scott  löi löylyä kisahengen nostattamiseen katsomoissa ja televisioiden ääressä.

Australialaisia pidetään maailman innokkaimpina urheilun ystävinä. Suurten maailmantähtien, etenkin Woodsin vastaanotosta kengurumaahan voidaan ennustaa suurta kansanjuhlaa, joka kestää harjoituspäivät mukaanlukien 6-7 vuorokautta. Ajatuskin yleisön kannustuksen keinotekoisesta ohjailusta tuntuu kovin kaukaiselta ja vapaassa maassa eläville aikuisille suunnattuna jopa potkulta omaan nilkkaan.

Adam Scott osallistuu keskiviikon ja torstain välisenä yönä käynnistyvään Australian Openiin. Hän on pelannut kuluvalla kaudella erinomaisesti nousten maaailmanlistalla 26 sijaa 15:ksi. Edellisestä voitosta on kuitenkin käsittämättömästi lähes neljä vuotta. Scott voitti USA:ssa PGA Tourilla kaksi perättäistä kisaa alkuvuodesta 2016.

Ja sai vieraskentällä kansallisuudestaan huolimatta valtavan suuret aplodit yleisöltä sekä tunnustusta medialta. 

39-vuotias Scott tiedostaa varmasti sen, että pian käynnistyvä Presidents Cup on suurella todennäköisyydellä viimeinen, jonka hän saa pelata kotimaassaan. 

Ehkä tästäkin johtuen aiemminkin kommenteillaan kohua aiheuttaneelta tähdeltä ”mopo karkasi käsistä” tunnekuohun myötä.

Presidents Cup

New England Golf

Etsi luettavaa