Hyppää sisältöön

Acushnet ja Costco riidoissa – syynä Kirkland Signature -halpapallo

Kirkland Signature -pallot myivät kuin häkä.

Yhdysvaltalainen vähittäismyyntiketju Costco kuohuttaa jälleen tunteita pallomarkkinoilla Kirkland Signature -palloillaan. Titleistin omistama Acushnet laittoi lakimiehet asialle ja vähittäismyyntijätti seurasi esimerkkiä.

Costco toimi viime vuonna myyntiin Kirkland Signature -golfpallon, joka oli valmistajan mukaan tour-tasoa. Halpa pallo myi kuin häkä, ja ne loppuivat myyntirajoituksista huolimatta nopeasti kaupoista.

Uuden pelurin tulo markkinoille ei ollut isojen golfvälinevalmistajien mieleen. Etenkin kun Costco markkinoi palloa sillä, että se on vähintään yhtä hyvä tai parempi kuin johtavat kansalliset merkit.

Titleist otti tästä nokkiinsa ja lähetti kilpailijalleen haasteen harhaanjohtavasta markkinoinnista. Lisäksi se syytti Costcoa patenttirikkomuksista.

Nyt Costco on iskenyt takaisin ja haastanut puolestaan Acushnetin oikeuteen. Se kiistää Titleistin väitteet niin patenttirikkomusten kuin harhaanjohtavan markkinoinnin osalta.

Kirkland Signature-pallot maksavat Costcon liikkeissä 15 dollaria, kun taas vastaavien tour-tason pallot lähtevät 40 dollarista ylöspäin.

Ei ihme, että isojen merkkien polvet ovat tutisseet uuden kilpailijan myötä.

Lue lisää: Pelaisitko sinä Pirkka-palloilla

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa