Hyppää sisältöön

Abu Dhabin lähtöajat julki: Ryder Cup -kapteenit tarkkailevat potentiaalisia pelureita

Kalle Samooja avaa ainoana suomalaisena pelit aamupäivällä Abu Dhabissa

Abu Dhabin kilpailu käynnistyy varhain torstaiaamuna. Televisiosta saa seurata torstaina ja perjantaina supertähtiä kovissa ryhmissä.

Vuosikymmenen ensimmäinen Rolex Seriesin osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa viiden jälkeen aamulla torstaina. Ensimmäinen osa lähetystä käynnistyy jo kello 5.30 jatkuen aina kello 11.00 saakka, joten tv-ryhmiltä näytetään koko kierros heti aamusta. 

Torstain aamupäivän tv-ryhmät ovatkin melkoista ilotulitusta. Samaan kolmikkoon on asetettu maailmanlistan ykkönen Brooks Koepka, puolustava voittaja ja The Openin mestari Shane Lowry, sekä vuosien 2017 ja 2018 voittaja, yleisön suosikki Tommy Fleetwood. Heidän lähtöaikansa on kello 5.40 Suomen aikaa. 

Päivän ensimmäisessä ryhmässä Abu Dhabi Golf Clubin kymppitiiltä lähtee myös mielenkiintoinen kolmikko. Ryder Cupin vakioapulaiskapteeni Robert Karlsson lähtee seuraamaan miten nuoret tykit Robert Macintyre ja Norjan Viktor Hovland avaavat vuosikymmenensä. Voi hyvin olla, että Karlsson pelaa kahden tulevan Ryder Cup -pelaajan kanssa. 

Itse kapteeni Padraig Harrington saa myös mielenkiintoista seuraa. Paddy on asetettu pelaamaan Mauritiuksen mestarin Rasmus Hojgaardin ja tällä hetkellä kiinni Ryder Cupissa olevan italialaisen Francesco Laportan kanssa. Laporta nousi Ryder Cupin pistelistoille puhtaasti Challenge Tourin upean loppukauden myötä. Olisi kuitenkin jymy-yllätys jos Harringtonin pelikavereista olisi nousemaan joukkueeseen jo syyskuun lopun Ryder Cupiin. Menestykset suurissa Rolex Seriesin kilpailuissa voisivat tehdä unelmasta mahdollista. 

Tiesitkö muuten, että Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen ei lasketa pisteitä muista kisoista Rolex Series -kisojen aikaan. Esimerkiksi USA:ssa käytävissä kisoissa ei jaeta pistettäkään Ryder Cup -listoille kun käynnissä on European Tourin Rolex Seriesin osakilpailu. Nerokas temppu European Tourilta, joka haluaa omat tähtensä mukaan suurkisoihinsa. Tämä saattaa osaltaan vaikuttaa muun muassa Viktor Hovlandin pelisuunnitelmiin kauden 2020 aikana. 

Aamupäivällä tulessa on suomalaisista vain Kalle Samooja. Kalle aloittaa pelit kello 7.40 ykköstiiltä yhdessä Renato Paratoren ja Raphael Jaquelinin kanssa. 

Iltapäivän kuumimmat TV-ryhmät ovat lähtevät Suomen aikaa kello 10.05 ja 10.15. Ensimmäisessä kolmikossa pelaa Bryson DeChambeau yhdessä Matt Fitzpatrickin ja Branden Gracen kanssa. Seuraavassa ryhmässä tulevat englantilaiset Lee Westwood, Ian Poulter ja Eddie Pepperell

Tapio Pulkkanen käynnistää pelinsä kello 10.15 kymppitiiltä Suomen aikaa yhdessä Joachim B. Hansenin ja David Howellin kanssa. Roope Kakko lähtee ykköseltä kello 10.55 peliseuranaan Ashun Wu ja Christian Bezuidenhout. Mikko Korhosen ryhmä lähtee kymppitiiltä kello 11.05 Suomen aikaa. Kolmikossa on Korhosen seurana Justin Harding ja Stephen Gallacher

Lähtöajat: 

Etsi luettavaa