Hyppää sisältöön

Aamulehti: Tammer-Golfin pelit jatkuvat Ruotulassa, muutoksia kenttään kuitenkin tulossa

Markus Junni on tyytyväinen

Tampereen kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että Tammer-Golfin ei tarvitse muuttaa.

Tampereella sijaitsevan Tammer-Golfin ei tarvitse muuttaa, kirjoittaa Aamulehti. Aiemmin on spekuloitu esimerkiksi sillä, että kenttä siirrettäisiin kokonaisuudessaan Pirkkalaan.

Lehden mukaan Tampereen kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että Ruotulan kaupunginosassa sijaitseva golfkenttä saa jäädä ainakin osittain paikoilleen. 

Kenttää uhkasi se, että kentän päälle kaavailtiin asuntoja Ruotulaan tulossa olevan raitiotien vuoksi. Jonkin verran muutoksia kenttään onkin tiedossa, sillä asunnot vievät jonkin verran tilaa nykyiseltä golfkentältä. Tosin kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja Mikko Nurminen kertoikin Aamulehdelle, ettei tarkkaa suunnitelmaa asuinalueen koosta ei ole.

”Osa väylistä joudutaan rakentamaan uudelleen ja sitä kautta kenttää suunnittelemaan uudelleen, mutta koko nykyinen kenttäalue ei tule asuinkäyttöön”, Nurminen sanoi Aamulehdelle.

Aamulehti haastatteli myös Tammer-Golf ry:n toiminnanjohtajaa Markus Junnia, joka oli tyytyväinen kaupunginhallituksen linjaukseen, koska asuinalueen rajaus noudattelee Tammer-Golfin ehdotusta Ruotulan ulkoilu- ja virkistysalueen kehittämisestä.

”Meidän esityksessämme uudet kenttäalueet menisivät Alasjärvelle päin. Arvokkaisiin metsäalueisiin ei kosketa, vaan kentät tehdään osittain metsittyneen vanhan pellonpohjan päälle. Kun kenttäämme on alettu suunnittelemaan ja rakentamaan vuonna 1965, silloinkaan ei ole koskettu arvokkaisiin metsäalueisiin”, Junni sanoi lehdelle.

Alue valmistuu 2020-luvun loppupuolella.

Etsi luettavaa