Hyppää sisältöön

60 minuutin treenihaaste: näin treenat svingiin sujuvuutta

Antti Vaalas vetää virtuaalisia treenejä GoGolfin lukijoille tämän talven ajan.

Viimeistään nyt kannattaa aloittaa talviharjoittelu ensi kautta varten. GoGolfin head pro Antti Vaalas on vetänyt marraskuun alusta viikoittaista harjoitusta, johon voivat kaikki lähteä mukaan.

Kerrataan aluksi mistä on kyse. Vedän joka viikko itselleni tunnin treenin, joka koostuu 30 minuutin lyöntiosiosta sekä 15 minuutin lähipeli- ja puttitreenistä. Nämä harjoitukset voi kopioida suoraan itselle tai niistä voi ottaa mallia omaan tekemiseen.

30 minuuttia lyöntiä

Golfissa moni laskee tilastoja: griini- ja väyläosumia, putteja, up’n’downeja jne. Tietenkin myös tulos on konkreettinen, laskettava asia.

Mutta kaikki tiedämme, että lajiin kuuluu myös paljon vaikeammin tilastoitava puoli – pään sisällä pelattu peli.

Rentous, vapaus, vaivattomuus, sulavuus, pehmeys jne. ovat kaikki tavoittelun arvoisia asioita. Ja niitä yhdistää vaatimus tietynlaisesta mielentilasta. Rennolla golfarilla väylä korvien välissä on rauhallinen ja sopivan hiljainen.

Olisin voinut valita minkä tahansa edellä mainituista ominaisuuksista mutta niiden sijasta päätin keskittyä sujuvuuteen. Videosta näet, kuinka harjoittelin asiaa erittäin yksinkertaisella tavalla.

Sen lisäksi treenasin stanssaamista siten että pallon paikka asettui kerta toisensa jälkeen hyvin.

15 minuuttia lähipeliä

Lähipelissä eteenpäin menevä golfari opettelee lyömään pieniä pehmeitä lyöntejä hivenen avoimella lavalla. Videossa näkyy yksinkertainen ’’harjoitusasema’’ jota voin suositella kenellä tahansa. Sen avulla ymmärtää lavan suunnan ja mailan radan suhteen.

15 minuuttia puttia

Ehkä yleisin tekniikkavirhe putatessa on mailan lähteminen ulos backsvingin alussa. Sitä näen jatkuvasti muiden tekevän ja itsekin siihen välillä sorrun.

Ulospäin lähtevä mailan liike kertoo usein turhan aktiivisista käsistä (olettaen että lähtöasento on muuten kunnossa). Videossa selviää millä ajatuksella treenaan sitä, että maila ei lähtisi ulos. Lisäksi harjoittelen touchin kehittämistä ja testaan kuinka helposti metrikaksikymmentäsenttiset uppoavat.

Jatketaan harjoituksia taas viikon kuluttua. Treeni-iloa!

Antti Vaalas on GoGolfin headpro, joka opettaa kesäisin Kytäjällä, Kurk Golfissa ja Leppävaaran GoGolf Rangella. Talvella hänen opetuspaikkanansa ovat Golf Skyn uusi myymälä Espoon Suomenojalla ja Planmeca Areena Vuosaaressa, Helsingissä. Antin valmennuksesta ja matkoista löydät lisää täältä.

Etsi luettavaa