Hyppää sisältöön

6  on  Rory McIlroyn kohtalon numero Mastersissa – Grand Slamin saavuttaminen tavoitteena Augustassa

Jon Rahm ja Rory McIlroy ovat ET:n finaalikisan suurimmat suosikit

Neljässä edellisessä Augusta Nationalin kilpailussaan McIlroy on jäänyt kellontarkasti kuuden lyönnin päähän voittajasta.

Maaliskuun puolivälissä pelattu Players Championship päättyi pohjois-irlantilaisen voitonjuhliin. Tuon jälkeen Rory McIlroyn ansiolistalla ovat kaikkien golfin suurten kisojen ykköstlilat – Mastersia lukuunottamatta.

Hyviä yrityksiä Mastersissa on  ollut runsaasti, mutta viimeistään loppusuoralla muut ovat painelleet ohi oikealta ja vasemmalta McIlroyn vireen kadotessa.

Katkerin selkärangan katkeamisista oli jo vuoden 2011 kisa, jota McIlroy johti neljällä lyönnillä ennen sunnuntaita. Päätöskierroksen ulosmeno oli jo melkoista haparointia, mutta sisääntulo varsinainen waterloo. 

Tulokseksi tuli 80, 14 lyöntiä enemmän kuin lopullisella voittajalla Charl Schwartzelilla.

Sen jälkeen kun McIlroy heinäkuussa 2014  saavutti ykköstilanOpen Championshipissa aiemmin voittamiensa US Openin ja PGA Championshipin lisäksi, hän on neljä kertaa päässyt Augustassa tavoittelemaan Grand Slamin saavuttamista.

Sijoituksiksi ovat tulleet neljäs, kymmenes, seitsemäs ja viides.  Sarja on komea, mutta voitto puuttuu..

Keväällä 2018 McIlroy pelasi viimeisen päivän kärkiparissa Patrick Reedin kanssa. Jo alkureiíllä hyytyminen jätti hänet jo neljännen kerran peräkkäin kuuden lyönnin päähän voittajasta. Tilasto on hämmästyttävä, mutta positiivisen asian McIlroyn kannalta se kertoo  siitä, että hän on lähelllä voiton mahdollistavaa suoritusta.

Grand Slamin, kaikkien neljän majorin ykköstilojen saavuttaminen on onnistunut vain Jack Nicklaukselle, Tiger Woodsille, Gary Playerille, Ben Hoganille sekä Gene Sarazenille.

Mikäli McIlroy voittaa Augustassa tulevan viikon torstaina käynnistyvän Masters Tournamentin, hänestä tulee myöskin ensimmäinen eurooppalainen Grand Slamin saavuttanut pelaaja.

Suomessa Mastersin näyttää kanavillaan Ruutu+. Kilpailun katseluoikeuden hankkimisesta löydät lisätietoa täältä.

Etsi luettavaa