Hyppää sisältöön

47-vuotias Rod Pampling voittoon PGA Tourilla

Australian Rod Pampling pelasi voittoon Las Vegasissa. Viimeksi 47-vuotias Pampling voitti PGA Tourilla 10-vuotta sitten.

Konkari Rod Pampling (-20) teki neljä birdiä kuuteen viimeiseen reikään ja ratkaisi voiton kahden lyönnin erolla Brooks Koepkaan (-18). Voitto oli tärkeä uraa ajatellen. Viimeiset neljä vuotta Pampling on pelannut PGA Tourilla ilman täyttä kategoriaa. Nyt täysi pelioikeus irtoaa kahdeksi vuodeksi ja kolmen vuoden päästä pelipaikka löytyy myös 50-vuotiaiden Champions Tourille. Voitolla aukeaa kaudelle 2017 pelipaikka Mastersiin, Players Championshipiin ja PGA Championshipiin. 

Kyseessä oli todellinen unelmien viikko australialaiselle. Hänen ei olisi edes pitänyt mahtua kilpailuun mukaan mutta PGA Tour ilmoitti vahingossa pelaajamäärän suuremmaksi kuin oli tarkoitus. Virhe huomattiin liian myöhään, eikä ylimääräisiä pelaajia voitu enää poistaa kilpailusta. 

Shriners Hospitals for Children Openin järjestää amerikkalainen vapaamuurareihin kuuluva Shriners järjestö, joka tukee omaa lastensairaalaa.

Shriners Hospitals for Children Openin järjestää amerikkalainen vapaamuurareihin kuuluva Shriners järjestö, joka tukee omaa lastensairaalaa.

GettyImages

Rod Pampling aloitti viikon sivuamalla kenttäennätystä torstaina tuloksella 60 (-11). Strokes Gained Tee to Green tilastoissa Pampling oli kilpailun paras pallonlyöjä ja onnistui tekemään tulosta etenkin rautamailoilla. Voiton ratkaisi lopulta putteri. Rod onnistui birdie ja par upotuksiin väylillä 14, 15, 16 ja 18. Kilpailun Strokes Gained Putting tilastossa Pampling oli sijalla 39. 

Leaderboard

 

 

 

 

Etsi luettavaa