Hyppää sisältöön

40 vuotta torstaina täyttävä Mikko Korhonen ET-kisan käynnistyessä: ”On tätä kaivattu”

Nick Mumford ja Mikko Korhonen tavoittelevat uran parasta sijoitusta British Mastersissa jossa Korhonen oli 2017 20:s

Fyysiseen puoleen ET:n tauon aikana panostanut Korhonen pelaa ”Englannin svingin” kuudesta kilpailusta neljä. Täältä löydät myös British Mastersin televisiointiajat.

Mikko Korhonen pääsee keskiviikkona käynnistyvässä British Mastersissa jo kolmannessa ryhmässä, Suomen aikaa kello 9.20 katkaisemaan neljän ja puolen kuukauden pakkolomansa pääkiertueella.

”Kiva päästä taas kehiin. Alkoi jo olemaan tylsää! On tätä kaivattu. Nyt sen vasta huomaa, kun pääsee paikan päälle. Rajoituksista huolimatta siistiä on!”

Korhonen täyttää torstaina 23.7 40 vuotta. European Tourilla meneillään oleva kausi on kymmenes kokonainen. Voittoja on kaksi, 187:ssa kilpailussa selvitettyjä cutteja läes 70 prosenttia, 128. Palkintorahaa hän on tienannut lähes 3,5 miljoona euroa.

Paljon puhutusta tasaisuudesta kertoo paljon sekin, että kauden päätteeksi kierroskeskiarvo on ollut aina 70,57-71,68 lyönnin välissä, joka on  haitarina varsin pieni.

Korhonen ei lähtenyt mukaan kahteen heinäkuun alkupuolella Itävallassa pelattuun ET:n ja CT:n yhteiskisaan, joissa moni suomalainen teki paluun kansainvälisille, vaan keskittyi mieluummin harjoitteluun. Kiertueen siirtyessä Britteinsaarille nousee kilpailuiden taso huomattavasti.

”Maanantaina vedettiin jo 18 reikää suomalaisten kesken, oli kyllä mahtavaa päästä kisapinnoille vetämään. On se vaan niin erilaista, heti alkoi lyönnitkin paranemaan”, Korhonen hehkuttaa.

Alkuvuoden viidessä pelaamassaan  kisassa hän onnistui Omanissa, jossa jakoi johtopaikkaa päätöskierrokselle lähdettäessä. Sami Välimäki voitti, Korhonen oli lopulta neljäs

”Ekoissa kisoissa otetaan ennen kaikkea tuntumaa kisagolfiin, kauheasti ei voi tietää, mitä tulee. Vähän on lyönneistä potku kateissa vielä, mutta ihan ok veto sieltä lähtee jo”, hän kertoi.

Mikko Korhonen on pelannut majoreissa kolme kertaa. Open Championshipissa sijoitus oli 2019 63:s, PGA Championshipissa hän karsiutunut 2018 ja 2019 kaksi kertaa PGA Championshipissa

Mikko Korhonen on pelannut majoreissa kolme kertaa. Open Championshipissa sijoitus oli 2019 63:s, PGA Championshipissa hän karsiutunut 2018 ja 2019 kaksi kertaa PGA Championshipissa

GETTY IMAGES

British Masters käynnistää kuuden kilpailun mittaisen Uk Swing -minikiertueen, joka päättyy UK Championshipiin elokuun viimeisenä viikonloppuna. Korhonen aikoo pelata tämänviikkoisen kilpailun lisäksi ensi viikolla Hero Openin, jonka jälkeen hän pitää kahden viikon tauon ennen minikiertueen kahta viimeistä kilpailua.

Rajoituksia on kotioloihin verrattuna huomattavasti.

”Kuntosalitkin ovat vielä kiinni, joten jumpat vedetään omassa huoneessa. Myös fysiopalvelut ovat vähän heikonlaisia vielä. Aika tiukat varotoimet täällä on päällä, maski naamalla aina sisätiloissa ja kontaktissa saa olla vain caddien kanssa”, Korhonen kertoo.

Viasat (V Sport Golf HD) ja Viaplay näyttävät kisan neljä päivää suorina lähetyksinä.

Keskiviikon lähetysajat:

Viasat (V SPORT GOLF HD) suorat lähetysajat keskiviikkona: 14-16 ja 17-20

Viaplay,  suorat lähetysajat keskiviikkona: 14.00-16.30 ja 17.00-20.30

British Masters, tulosseuranta

Etsi luettavaa