Hyppää sisältöön

18:n eagle nosti Rory McIlroyn Matthew Fitzpatrickin varjoksi Shanghaissa:

Rory McIlroy ja Justin Rose ovat takaa-ajajia taistelussa Race to Dubain voitosta

Neljä kertaa kakkoseksi kuluvalla kaudella jäänyt Fitzpatrick saa lauantaina pelikaverikseen McIlroyn, joka on pakkovoiton edessä pitääkseen voittomahdollisuutensa Race to Dubain osalta hengissä.

Toinen päivä toi uudet sankarit Shanghain WCG – HSBC Champions-kilpailuun. Rivimiehiin tähtien joukossa luokiteltava Paul Waring iski tauluun luvut 65,-7 nousten 46 sijaa yhdeksänneksi. Avauspäivän jälkeen johtanut Haotong Li (64-72,-8) putosi kuudenneksi.

Kärkeen kipusi lyhyen ammattilaisuransa parasta vuotta pelaava Matthew Fitzpatrick (66-67,-11), josta lyönnin päässä on Rory McIlroy(67-67,-10). McIlroy otti hurjan startin kierrokselleen tehden ulosmenossa neljä perättäistä birdietä. Kaksi bogia pudottivat häntä kärkipäästä, mutta 18:lla (par-5) pohjois-irlantilainen puolitti torstain tuloksensa tekemällä näyttävän eaglen.

Mcilroy on kisannut meneillään olevassa kisassa viidesti aiemmin, ollut kolmasti neljäs ja kerran viides. Viikonloppuna häneltä odotetaan luonnollisesti voittoa, joka nostaisi McIlroyn myös voitontavoittelijoiden joukkoon Race to Dubai-listalla. Hän ei ole mukana Turkin tai Etelä-Afrikan kisoissa. Voitot Shanghaissa ja Dubaissa voisivat tuoda komean kruunun kaudelle. 
Varmaa tämä ei olisi näillä ykköstiloillakaan, sillä Turkissa ja Etelä-Afrikassakin jaetaan muhkeita pistepotteja.

Mikäli Matthew Fitzpatrick voittaa Shanghaissa, hän saa palkintorahaa yli 1,8 miljoonaa dollaria ja nousee samalla Race to Dubai-listan kärkeen.

Race To Dubain ykkönen ansaitsee bonuksina kaksi miljoonaa taalaa. Mikäli sama mies voittaa myös viimeisen osakilpailun ennätyspotin, kolme miljoonaa dollaria, yhteissummaksi tulisi  5 miljoonaa.

Kauden päätöskilpailuun Dubaissa McIlroy on osallistunut yhdeksän kertaa kymmenestä. Saldo on vakuuttava, kaksi voittoa, kakkos- ja kolmotilat, sekä kaksi sijoitusta viidenneksi, kerran yhdeksänneksi.

Fedex Cupin ykköstilasta McIlroy kuittasi 15 miljonaa dollaria.

Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä.

Lauantaina ja sunnuntaina lähetykset alkavat 4.30.

Selostuksesta vastaa Nikke Tyry.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa