Hyppää sisältöön

18-vuotias tanskalainen golfasi European Tourin kisan voittoon Mauritiuksella

Rasmus Højgaard tuulettaa uusinnan päätyttyä

Rasmus Højgaard teki eaglen kolmannella uusintareiällä ja voitti kaikkien aikojen kolmanneksi nuorimpana pelaajana ET:n kilpailun Mauritiuksella.

Tanskalaisilla on nyt syytä juhlaan! 

Rasmus Højgaard voitti uransa viidennen European Tourin kisan Heritage Golf Clubilla kukistettuaan uusinnassa Italian Renato Paratoren sekä Ranskan Antoine Roznerin.

Syyskuussa hänen kaksoisveljensä Nicolai Højgaard oli Hollannin osakilpailussa kakkonen Sergio Garcialle hävinneenä.

Vastaavaa veljeskaksikkkoa ei European Tourilla ole nähty. Kaksoset ovat syntyneet 12.3. 2001, joten Rasmuksen voitto tuli 18 vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäisenä. Nicolai oli Hollannin kisan aikaan 17,5 vuoden ikäinen. Kun heidän ansiolistastaan poimitaa esiin miesten sarjan MM-kultamitali joukkuekisassa kaudelta 2018, tanskalaisilla on melkoiset kultakimpaleet varttumassa kohden isompia mainetekoja.

Kaikkien aikojen nuorin voittaja European Tourilla on Matteo Manassero. Hänen saavutti ensimmäisen voittonsa lokakuussa 2010, jolloin italialaisella oli ikää 16 vuotta ja kuusi kuukautta. Manassero ylsi toisen kerran ykköseksi juuri ennen 18-vuotissynttäreitään huhtikuussa 2011.

Uuden-Seelannin Danny Lee on voittanut  Højgaardin tavoin 18-vuotiaana. Ykköstilansa aikaan hän oli nuorempi kuin Tanskan tuorein ET-voittaja.

Højgaard kuittaa voitostaan  158 000 euroa, ison tukun maailmanlistan sekä Race to Dubai -listan pisteitä.

Vuosi sitten pidetyn Mauritius Openin ykkönen oli USA:n Kurt Kitayama, joka Rasmus Højgaardin tavoin sai kortin ET:lle karsinnan kautta. Kitayama pelasi fantastisen kauden voittaen myös Omanissa, ja ansaiten kauden aikana 1,7 miljoonaa euroa. Kitayama on tuoreimmalla maailmanlistalla 78:s

Tulosseuranta

Artikkelia korjattu 8.12. klo 22.30 Nuorin ET-voittaja  kautta aikojen on Manassero, ei Seve Ballesteros

Etsi luettavaa