Hyppää sisältöön

16 pelaajaa neljän lyönnin sisällä kärjestä Paltamossa

Jaakko Mäkitalo hakee ensimmäistä voittoaan viiteen vuoteen

Paltamo Open huipentuu jännittävään finaalipäivään. Kärkiparina viimeiseen päivään lähtevät Jaakko Mäkitalo ja Jonathan Jolkkonen. Naisten puolella Karina Kukkonen repäisi itsensä kolmen lyönnin karkumatkalle.

Paltamo Openin toisena kilpailupäivänä ei miesten sarjassa nähty suuria irtiottoja – päinvastoin. Alastaro Golfin Jaakko Mäkitalo ja Kullo Golf Clubin Jonatan Jolkkonen jakavat kilpailun johtopaikkaa yhteistuloksessa -2, ja heidän kannoillaan yhden alle par -tilanteessa on kolmikko Tuomas Salminen, Mikael Salminen ja Niklas Dahlgren

Päivän aikana melko reippaaksi yltynyt tuuli piti torstain tulostason aisoissa. Myös Paltamon kapeat väylät ovat osoittautuneet haasteellisiksi Audi Finnish PGA Golf Tourin pelaajille. 

Kärkitilalle noususta huolimatta Mäkitalo ei ollut täysin tyytyväinen omaan peliesitykseensä. 

”Löin tiiltä hyvin, mutta muuten peli jätti toivomisen varaa. Rautalyönnit olivat hieman ruosteessa. Tuli turhia bogeyja, vaikka keli antoi mahdollisuuden pelata paremmin”, aamun ensimmäisissä ryhmissä pelannut Mäkitalo sanoi. 

”Tein kentän takaysin kaikille kolmelle par-viitoselle bogeyt, vaikka olin avauksen jälkeen aina väylällä. Niillä väylillä on paljon parantamisen varaa huomenna”, 10. reiältä kierroksensa aloittanut Mäkitalo harmitteli. 

Totta kai Mäkitalon 72 lyönnin kierroksessa oli jotain hyvääkin, sen hän itsekin sanoi. 

”Omalla takaysillä peli oli rennompaa, ja sain tehtyä ne niin sanotut pakolliset birdiet, joiden turvin pääsin takaisin par-tilanteeseen”, Mäkitalo kiteytti. 

Kilpailun voittotaistelusta tulee mielenkiintoinen, sillä 16 pelaajaa on neljän lyönnin sisällä kärjestä. Miesten kilpailun cut-rajaksi muodostui +11. 

Juha Hakulinen

Naisissa Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen pelasi päivän parhaan tuloksen (71), joka siivitti hänet kilpailun johtoon kolmen lyönnin marginaalilla Suur-Helsingin Golfin Anna Kuituseen. Karelia Golfin Emilia Tukiainen ja Aura Golfin Daniella Barrett jakavat kolmatta (+4) sijaa. 

Kukkonen nautti kierroksestaan, ja hän pelasi aika konservatiivista golfia. 

”Oli kiva päivä ja varmaa peliä. En paljon draivia lyönyt, kun se ei tuntunut oikein hyvältä. Mutta löin sellaisia varmoja mailoja, eikä minulle nyt mitään kamalan pitkiä lähestymisiä jäänyt. Laskin, että minulla oli 18 birdieputtia, joista muutama oli viheriön ulkopuolelta”, Kukkonen perkasi päiväänsä. 

”Mukavaa oli pelata. Tuntui, että oli oikeat mailat aina. Suunnittelin ja varmistin lyönnit hyvin.” 

Naisten kilpailussa ei ollut cutia, vaan kaikki 16 pelaajaa jatkavat perjantain päätöskierrokselle. 

Päätöspäivän lähdöt alkavat kello 8.00. Kärkiryhmät lähtevät kentälle yhdeksän jälkeen.

Lähde: Finnish Tour tiedote

Etsi luettavaa