Hyppää sisältöön

15 miljoonaa dollaria tarjolla voittajalle – Justin Thomas lähtee paalulta Tour Championshipiin

Justin Thomasin ote piti

Justin Thomasin peli takkuili Medinah Country Clubilla sunnuntaina, hän onnistui kuitenkin varmistamaan voittonsa BMW Championshipissa ja saa 2-10 lyönnin etumatkan kilpakumppaneihinsa kauden päättävässä Tour Championshipissa

Justin Thomas oli aivan kuutamolla lyöntiensä kanssa sekä avauspäivän kuin myös sunnuntain lämmittelyssä. Lauantain superkierros 61,-(11) toi kuitenkin kuuden lyönnin johdon, jonka  avulla Thomas kykeni lopulta hyvin vaihtelevien esitysten jälkeen jalostamaan BMW Championshipin voitoksi, joka oli hänelle PGA Tourilla kymmenes.

”Olin todella hermostunut kierroksen käynnistyessä huonon rangejakson jälkeen. Tiesin, että päivästä tulee pitkä ja vaativa kuuden lyönnin johdon myötä. Patrick (Cantlay) pisti minut koville, onnekseni pystyin kierroksen puolivälin jälkeen tekemään tarvitsemiani birkkuja ja saavuttamaan voiton”, Thomas iloitsi  tuoreeltaan kisan päätyttyä.

Cantlay on ennen finaalikisaa pisteissä Thomasin jälkeen kakkosena, Brooks Koepka kolmas, Patrick Reed neljäs ja Rory McIlroy viides. 

FedEx Cupissa voittaja ratkaistaan entistä selkeämmällä, Tour Championshipin tuloksiin pohjautuvalla systeemillä. Historiallista on se, että Thomas lähtee tuloksesta kymmenen alle kisaan, hänen neljä lähintä haastajaansa 2-5 lyöntiä heikommasta asetelmasta. Loput 25 Tour Championshipiin selvinnyttä pelaajaa ovat ennen torstain kierrosta 6-10 lyöntiä Thomasia jäljessä pistesijoituksensa mukaisessa järjestyksessä.

FedEx Cupin lähtökohtatilanten finaaliin lähdettäessä löydät täältä.

Tasoitukset huomioden parhaan yhteistuloksen tehnyt pelaaja on Fedex Cupin ykkönen vuosimallia 2019.  Ykkösen osuus kokonaispotista on ennätykselliset 15 miljoonaa dollaria, kakkonen saa viisi miljoonaa, kahdeksaskin vielä miljoonan. Tuloslistan hännille jäävillekin on luvassa minimissään 395 000 taalaa.

Vain Tiger Woods (2007-2008) on kyennyt useampaan kuin yhteen voittoon FedEx Cupissa. Justin Thomas oli vuoden 2017 ykkönen, joten hänellä on finaalisssa pelaavien  Rory McIlroyn (2016), Justin Rosen (2018) ja Brand Snedekerin (2012) tavoin mahdollisuus nousta tällä listalla Tigerin rinnalle.

Fedex Cup

Etsi luettavaa