Hyppää sisältöön

13-vuotiaan Charlie Woodsin mailanpäännopeus ylittää parhaimmillaan jo PGA Tourin keskiarvon – tätä isä-Woodsin neuvoa kannattaa itse kunkin kokeilla

Tiger ja Charlie Woods olivat toissa viikolla isännän ja katsojan roolissa Hero World Challenge -kisassa. Tällä viikolla he ovat tositoimissa. KUVA: GETTY IMAGES

PGA Tourin mailanpään nopeuden keskiarvo on 114 mph, mutta Charlie Woods yltää parhaimmillaan jo 117 mph:n vauhtiin.

Vauhtia Charlie Woodsin, 13, svingissä riittää, semminkin kun ottaa huomioon hänen ikänsä. Ehkäpä seuraava Isä-Woodsin neuvo selittää kovaa vauhtia.

”Svingaa niin kovaa kuin haluat, mutta sinun pitää säilyttää tasapaino.”

Kyseistä vinkkiä kannattaa itse kunkin – ja varsinkin juniorien – kokeilla. Mikäli tasapaino säilyy loppuasentoon saakka, ei osuman pitäisi liiemmin kärsiä vauhdin lisäämisestä.

Jos taas tasapaino svingin aikana tai loppuasennossa häilyy, on tullut lyöneeksi liian kovaa. Silloin on syytä himmailla vauhtia, koska vauhtia tärkeämpää pituudenkin kannalta on osuman laatu.

Hyvä esimerkki kovan vauhdin ja vankkumattoman tasapainon yhdeistelmästä on Rory McIlroyn svingi. PGA Tourin toiseksi pitkälyöntisin pelaaja seisoo loppuasennossa kuin tammi, vaikka pohjoisirlantilainen ei todellakaan lyönnissään himmaile.

Ei siis ihme, että Tiger on kehottanut poikaansa apinoimaan pikemminkin Rorya kuin itseään.

Mediatietojen mukaan Charlie Woodsin mailanpään nopeus on parhaimmillaan jo 117 mph. Se on lähes kolme mailia tunnissa enemmän kuin PGA Tourin keskiarvo, joka on 114,2.

Entäs sitten se Rory McIlroyn mailanpään nopeus? Se on PGA Tourin tilastojen mukaan lähes 123 mph.

Lue lisää: Tuore video Charlie Woodsin svingistä – atleettinen veto saattaa laittaa PNC Championshipin järjestäjät muuttamaan sääntöjä viime vuodesta

Charlie Woods on tällä viikolla ajankohtainen, sillä hän ja Tiger osallistuvat kahden sukupolven PNC Championshipiin, jossa he sijoittuivat vuosi sitten toiseksi.

Voittoa puolustavat John Daly ja John Daly Jr.

Etsi luettavaa