Arnaus voitti rahakkaan finaalikisan – näille sijoille suomalaiset päätyivät rankingissa

Kalle Samooja ja Kim Koivu pelasivat loistavan kauden Challenge Tourilla. Yhteensä miehet napsivat neljä voittoa.

Espanjan Adri Arnaus oli paras Challenge Tourin finaalikisassa. Rankingin voitto meni Tanskaan, eivätkä suomaiset pudonneet paljon finaalikisassa, vaikka peli ei ollut aivan sen paremmin Kim Koivulla kuin Kalle Samoojallakaan.

Kim Koivu ja Kalle Samooja eivät onnistuneet kohentamaan sijoitustaan Challenge Tourin rankingissa kiertueen päätöskisassa, joka pelattiin keskiviikosta lauantaihin Ras al Khaimahissa.

Suomalaisista Koivu (-6) oli päätöskisassa etevämpi sijoittuen jaetulle 17. sijalle. Samoojan (par) sijoitus oli 32:s.

Kiertueen rankingin lopputuloksissa miesten osat vaihtuivat. Samooja sijoittui kokonaistuloksissa neljänneksi ja Koivu kahdeksanneksi. Samooja lähti päätöskisaan kolmannelta sijalta ja Koivu kuudennelta.

Koivun sijoituksella ei ole merkitystä ensi kautta ajatellen, sillä hänen kolmen voiton kategoriansa on parempi kuin Challenge Tourin loppusijoituksesta saatava, mutta Samoojan kannalta oli tärkeää, ettei hän menettänyt päätöskisassa kuin yhden sijoituksen rankingissa.

Tiukille se kuitenkin meni, sillä viidenneksi rankingissa jäänyt Ruotsin Sebastian Söderberg jäi turkulaisesta ainoastaan roposia eli tarkalleen ottaen 76 euroa.

Challenge Tourin rankingin voitto meni Tanskaan, sillä Joachim B. Hansenin jaettu 13. sija riitti kuin riittikin varmistamaan rankingin voiton. Mikäli päätöskisan olisi voittanut toiseksi sijoittunut Ranskan Victor Perez, olisi kokonaisvoitto mennyt ranskalaiselle. Nyt hän jäi kolmanneksi.

Challenge Tourin rankingin 15 parasta pelaajaa nousee ensi kaudeksi European Tourille. Viimeisen paikan vei Portugalin Pedro Figueiredo, joka oli vain 600 euroa 16. sijoittunutta Englannin Tom Murraytä edellä.

Figueiredon tekemä birdie kauden päätösreiällä nousi täten arvoon arvaamattomaan, sillä ilman sitä hänen kautensa olisi jatkanut European Tourin karsintafinaalissa.

Yllättävästi näppejään jäi nuolemaan myös toinen englantilainen Oliver Wilson, joka sentään voitti tällä kaudella kaksi kilpailua. Ryder Cup -kävijä sijoittui rankingissa 17:nneksi.

Tässä kaikki ensi kaudella European Tourille nousseet pelaajat. Tässä taulukossa ranking-pisteissä ei ole huomioitu kolmen parhaan pelaajan bonuksia, jotka nostivat esimerkiksi Hansenin kokonaispisteitä 30 000:lla: