Hyppää sisältöön

Ammattilaiset ja amatöörit heittivät Lakistossa viime viikonloppuna frisbeetä –

Frisbeegolfin ammattilaiset ja amatöörit valtasivat Lakiston kentän upeana kesäviikonloppuna.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston takaysillä ei pelattu viime viikolla golfia, kun sinne rakentui kahdeksi päiväksi täysimittainen 18-väyläinen ammattilaistason frisbeegolfrata. Kentän oli suunnitellut Mikko Wikman.

Perjantai oli kaikille avoin tapahtumapäivä, jolloin järjestettiin pariscramble-kilpailu, frisbeegolfkurssi aloittelijoille sekä mahdollisuus harjoitella lauantain varsinaista kisaa varten.

Lauantaina pidettiin Suomen frisbeegolfliiton alainen NBDG Grand Slam -frisbeegolfin osakilpailu, johon osallistui lajin ammattilaisia Suomesta sekä ulkomailta.

Grand Slam -kiertue koostuu neljästä osakilpailusta. Kiertueen erikoisuus on se, että kaikki neljä osakilpailua pelataan golfkentille rakennetuille radoille. Tämä oli kiertueen toinen osakilpailu, ensimmäinen pelattiin Hattula Golfissa ja seuraavat pelataan Hirsalassa 28.7.-29.7. ja Tahkolla 8.9.-10.9.

Frisbeegolf radan layout Lakiston takaysillä

Frisbeegolf radan layout Lakiston takaysillä

Kentän testaamassa käynyt SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski kertoi innostuneensa ideasta, kun kilpailun johto otti häneen yhteyttä tiedustellen, löytyisikö seuralta kiinnostusta järjestää Lakistossa kaksipäiväinen frisbeegolftapahtuma. Jarkon mielestä oli kiva saada frisbeegolfarit golfympäristöön ja toivottavasti sitä kautta saadaan enemmän lajien välistä yhteistyötä, vähän pidemmäksikin aikaan.

”Kokeillaan vähän kaikennäköistä erilaista”, Raski sanoi.

Raski kertoo, että hänen mukana heittämässä olleet SHG:n jäsenet tykkäsivät, kun pääsivät kokeilemaan lajia ensimmäistä kertaa omalla kotikentällään ja kiinnostuivat heti heille uudesta lajista.

SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski "puttaamassa" sisään haastavalla 3. väylällä.

SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski ”puttaamassa” sisään haastavalla 3. väylällä.

Frisbeegolf on ollut todella kovassa nousussa, ja harrastajia on Suomessa noin 80 000 ja määrä kasvaa huimaa vauhtia joka vuosi. Lajin suosio johtuu siitä, että se on edullinen koko perheen laji, jonka aloittaminen ei vaadi paljoa. Aloittamiseen tarvittavat välineet kustantavat muutaman kympin, ja radoilla pelaaminen on lähtökohtaisesti ilmaista.

Ympäri Suomea on useita satoja frisbeegolfratoja, jotka ovat vapaasti kaikkien käytössä. Suurin osa kentistä on rakennettu julkisin varoin, ja osassa niissä pyöritetään aktiivista seuratoimintaa.

Ensimmäisen väylän tiiboxilla pelaajia oli paljon lähtemässä kierrokselle.

Ensimmäisen väylän tiiboxilla pelaajia oli paljon lähtemässä kierrokselle.

Frisbeegolfia pelataan monilla eri tasoilla. Kilpailuja ja sarjoja on erikseen ammattilais- ja amatööripelaajille. Ammattilaispelaajiksi lasketaan kaikki, jotka ovat voittaneet rahapalkintoja tai joille on hakemuksesta myönnetty ammattilaispelaajan status.

Yksi Suomen parhaimmista ja maailmalla tunnetuimmista suomalaisista frisbeegolfareista on Seppo Paju. Hän on voittanut EM-kultaa vuonna 2014 ja on tällä hetkellä suomalaisista korkeimpana kansainvälisessä rating-luokituksessa.

Etsi luettavaa