Hyppää pääsisältöön

Aloita golf!

Golf on onnistumisia, uusia ystäviä, laatuaikaa rakkaiden kanssa, raikasta ulkoilmaa, itsensä voittamista, kaiken muun unohtamista sekä jatkuvaa kehitystä. Golf on urheilua, golf on tapa nauttia elämästä. Me autamme sinut harrastuksen alkuun.

Me autamme sinut harrastuksen alkuun

Haluamme tehdä golfin aloittamisesta helppoa ja hauskaa. Aloita Golf -paketin avulla opit perusteet huippuopettajilta sekä pääset pelaamaan ja harjoittelemaan edullisesti. Haluamme, että saat golfista hienoja elämyksiä heti alusta alkaen.

Jos taas haluat verestää golftaitojasi ja palata lajin pariin, sinun kannattaa liittyä GoGolfin jäseneksi. Saat green fee -diilit ja välinetarjoukset käyttöösi sekä voit harjoitella edullisesti. GoGolf-yhteisö tukee sinua  – harjoittelu- ja peliseuraa löytyy helposti! Voit myös osallistua yhteisiin treeneihin, joissa et ole ainoa, jolla on lyönti kadoksissa.

GoGolf Green card - kurssit 69 €
Green Card -kurssit
GoGolfin jäsenyys vuodelle 2021
Palaa golfin pariin – GoGolfin jäsenenä!
Suomen hauskimmat golftapahtumat
Perusteiden kertausta edullisesti
Edulliset green fee -diilit

Golfin sanasto

Birdie, birkku

Yksi lyönti alle ihannetuloksen (par) pelattu reikä.

Bogey, bogi

Yksi lyönti yli ihannetuloksen (par) pelattu reikä.

Caddiemaster

Lähtöajoista ja muista käytännön asioista vastaava golfkentän työntekijä.

Chip, chippi

Griinin vierestä griinille tehtävä lyhyt lyönti.

Divot, divotti

Lyönnissä irtoava turve, joka pelaajan on ehdottomasti painettava takaisin paikalleen.

Driving range, range

Harjoituskenttä, etenkin pitkien lyöntien harjoitteluun tarkoitettu alue.

Dropata

Pudottaa pallo sääntöjen määräämään paikkaan.

Eagle

Kaksi lyöntiä alle ihannetuloksen (par) pelattu reikä.

Fore!

Golfarien kansainvälinen varoitushuuto.

Griini, viheriö

Golfkentän herkin osa – lyhyeksi leikattu alue, jossa reikä sijaitsee ja jossa käytetään putteria. Muista korjata pallon jäljet!

Griinihaarukka

Pieni työkalu, jolla korjataan omat tai muiden jättämät pallon alastulojäljet griiniltä.

Hole in one, holari, HIO

Pallon lyöminen tiiauspaikalta suoraan reikään.

Honour, honööri

Lyöjän aloitusoikeus, joka määräytyy edellisillä rei'illä saatujen tulosten ja lähtöjärjestyksen perusteella.

Hook, hukki

Vasemmalle kiertävä lyönti oikeakätisellä pelaajalla.

Mulligan

Epäonnistuneen ensimmäisen avauslyönnin jälkeen suotu uusi yritys.

Par

Ihannelyöntimäärä kullekin reiälle. Määräytyy reiän pituuden mukaan.

Rough, raffi

Karheikko. Väylän ulkopuolinen vaikeammin pelattava alue.

Score card

Tuloskortti, johon lyönnit kirjataan ja joka voidaan palautta caddiemasterille.

Slice, slaissi

Vasemmalta oikealle kiertävä lyönti oikeakätisellä pelaajalla.

Slope

Luku, joka ilmaisee kunkin kentän suhteellisen vaikeuden. Mitä suurempi kentän slope-luku on, sitä vaikeampi kenttä on.

Tasoitus

Luku, joka luonnehtii pelaajan taitoa. Aluksi tasoitus on 54 – taitojen kehittyessä sitä pystyy laskemaan.

Tee, tii

Tiiauspaikka eli paikka, jolta aloituslyönti tehdään. Kentällä on useampi tiiauspaikka: etummaiselta pelattaessa kenttä on lyhyin.

Tuplabogey, tuplabogi

Kaksi lyöntiä yli ihannetuloksen (par) pelattu reikä.

Suoritin green cardin. Mitä nyt?

Jäsenyys: Lähes kaikki kentät vaativat jonkun golfseuran jäsenyyden, jotta pääset pelaamaan. Kurk Golfissa on Suomen edullisin jäsenyys. Lue lisää ja liity jäseneksi!

Välineet: Golf Skysta löydät Suomen laajimman valikoiman golfvälineitä, vaatteita, tarvikkeita ja kenkiä. Asiantuntevat myyjät auttavat sinut harrastuksen alkuun. Vieraile myymälässä Espoossa, Vantaalla tai Tampereella tai suuntaa verkkokauppaan golfsky.fi.

Mihin pelaamaan: Monet kentät tarjoavat hyviä pelipaketteja aloittelijoille, mm. Kurk Golfissa voit pelata 1 kk klo 14 jälkeen rajattomasti 9-reikäisellä Hill-kentällä hintaan 59 €. Katso green fee -tarjoukset GoGolfin Shopista.

Treenaamaan: GoGolf Rangeilla treenaat edullisesti Kurk Golfissa, Leppävaarassa ja Mega Range Airportilla. Katso pallokortti-diilit. Katso myös jatkokurssit ja teemaopetukset osoitteessa golftapahtumat.fi

Kysyttävää? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme 02000 4653 tai asiakaspalvelu@gogolf.fi :) 

Hyvä tietää

Pelin sujuvuus

Tiiboksissa taaimmalta tiiltä pelaava aloittaa. Samaa periatetta sovelletaan väylällä. Yleensä reiästä kauimpana oleva lyö ensin, mutta pelin nopeuttamiseksi voidaan hyvin sopia, että ensimmäisenä valmiina oleva lyö ensin.

Tasoituksen lasku

Mitä pienempi tasoitus, sitä parempi pelaaja on kyseessä. Alussa tasoitus on 54.

Turvallisuus

Arkijärjellä pärjää yllättävän pitkälle. Älä seiso liian lähellä toisen lyödessä, koita myös välttää lyöntilinjalla olemista. Pyri olemaan lyöntisuuntaan nähden pallon takana. Mikäli lyöntisi suuntautuu kohti ihmisiä, huuda kovaan ääneen FORE!

Kentällä

Tiiboksissa

Avauspaikalla lyöntijärjestys määräytyy edellisen reiän perusteella. Parhaan tuloksen tehnyt lyö ensin. Jos pelataan eri tiiauspaikoilta, niin kauimpana oleva aloittaa. Tässäkin voi käyttää arkijärkeä ja ensiksi valmiina oleva voi hyvin lyödä ensin.

Bunkkerissa

Mene bunkkeriin aina matalasta reunasta. Bunkkerissa et saa koskettaa mailalla hiekkaa ennen lyöntiäsi. Tee harjoitussvingi siis ilmassa. Lyönnin jälkeen haravoi jälkesi ja jätä harava bunkkeriin lipun linjassa.

Greenillä

Tasoita mahdollinen pallon alastulojälki greenihaarukalla ja painele nurmi tasaiseksi putterilla. Greenillä on tapana merkata pallon paikka merkkausnastalla tai kolikolla.

Ohittaminen

Ohitustilanne tulee vastaan, jos edessänne on tarpeeksi tyhjää tilaa ja takana tuleva ryhmä painaa päälle. Tällöin jättäkää pallonne väylälle, siirtykää hetkeksi väylän reunaan ja viittokaa takanaoleville ohituslupa. Tämä on tärkeä asia ja helpottaa myös omaa pelaamista.

Mitä mukaan kierrokselle?

 • Tasoituskortti
 • Palloja (n. 10 on hyvä olla mukana)
 • Tiitä
 • Greenihaarukka
 • Merkkausnasta
 • Evästä
 • Juotavaa
 • Säänmukainen vaatetus
 • Aurinkorasvaa
 • Golfbägi ja kärryt
 • Iloista mieltä

Perussäännöt

Vesieste

Pallon mennessä vesiesteeseen se dropataaan tai lyödään uudestaan edellisestä paikasta. Droppi tapahtuu pallon veteenmenokohdasta joko lipun linjassa taaksepäin tai kahden mailan mitan päähän vesiesteen rajasta. Droppi maksaa yhden lyönnin. Vedestä saa myös pelata ilman rangaistuksia.

Kadonnut pallo

Lyö aina varapallo, jos on olemassa riski, että ensimmäinen pallosi on kadonnut tai kentän rajojen ulkopuolella. Palloa saa etsiä viisi minuuttia, jonka jälkeen pelin on jatkuttava. Mikäli ensimmäinen pallo löytyy kentän rajojen sisäpuolelta, jatketaan peliä sillä ilman rangaistuksia.

Pelaamaton paikka

Mikäli et pysty lyömään palloasi, voit todeta sen olevan pelaamattomassa paikassa. Tällöin voit dropata pallosi yhden lyönnin rangaistuksella mahdollisimman lähelle paikkaa, josta viimeksi löit palloa tai kahden mailanmitan päähän pallon sijaintikohdasta, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää.

Etiketti

Etiketti kuulostaa kalskealta, mutta sillä tarkoitetaan käytännössä muiden pelaajien huomioonottamista sekä kentän turvallisuudesta ja kunnosta huolehtimisesta. Golfkentällä siis moikataan kaikkia hymyillen, korjataan lyöntijäljet sekä nautitaan lajista täysillä muut huomioon ottaen.

Rangella

Rangella eli harjoituslyöntialueella kannattaa viettää paljon aikaa harrastuksen alussa. Pelaamisesta nauttii enemmän, kun osuu palloon kunnolla. Harjoittelu palkitsee, kunhan malttaa keskittyä ja kysyy rohkeasti neuvoa.

Rangella

Lämmittely

Ennen suoritusta kroppaasi on hyvä hieman herätellä, jotta vältyt loukkaantumisilta. Aivan aluksi voit avata paikkoja tekemällä esimerkiksi kyykkyjä sekä laittamalla mailan niskan taakse ja kiertämällä ylävartaloa. Liikkuvuutta voit hakea vaikkapa tekemällä lyöntiliikettä painavalla mailalla.

Rautalyönti

Rautalyönti on golfin peruslyönti, jota kannattaa hioa rangella. Aseta pallo eteesi keskelle, jousta hieman polvista ja keskity löytämään hyvältä tuntuva rytmi lyöntiisi. Muista pitää katse pallossa.

Draiveri

Draiverilla lyödään golfin pisimmät lyönnit ja sitä käytetään yleensä ainoastaan väylän avauksissa. Draivin harjoittelussa tärkeää onkin oppia lyömään korkean tiin päältä. Tämä mahdollistaa pallon lyömisen ylöspäin.

Puttigriinillä

Puttigriinillä on tärkeää oppia mahdollisimman yksinkertainen liike. Mailan lavan pitäisi liikkua suurinpirtein suoraan taakse ja eteen – kuitenkin vapautuneesti. Koeta välttää ranteiden tekemää liikettä ja laita maila liikkeelle hartioilla. Pidä silmät pallon päällä.

Puttigriinillä

Lyhyt putti

Puttaamisessa on tärkeää, että löydät hyvän tuntuman lyöntiin ja tunnistat, miten kallistukset vaikuttavat. Hyvä harjoite on, että asetat neljä tiitä eri puolille reikää 1–2 metrin päähän reiästä ja puttaat jokaisen tiin vierestä pallot reikään.

Pitkä putti

Pitkään puttiin hyvä harjoite on puttailla samasta kohdasta moneen eri reikään. Ota viisi palloa ja puttaa 5–15 metrin putteja eri reikiin. Kun jokainen pallo on alle metrin päässä reiästä, on harjoite suoritettu.

Lähipelialueella

Lähipelin harjoittelu auttaa kaikentasoisia pelaajia. Lyhyiden lyöntien opetteleminen hyödyntää myös täyden svingin lyöntejä. Kierroksen aikana jopa yli puolet lyönneistä lyödään alle sadan metrin matkalta, joten tuloksen kannalta lähipeli ratkaisee.

Lähipelialueella

Chippi

Chippiä kannattaa harjoitella muutamalla pallolla erilaisista paikoista greenin ympärillä. Koeta myös monia eri mailoja ja matalia sekä korkeita lyöntejä. Tärkeintä on, että saat tuntumaa lyöntiisi ja opit oman tapasi saada pallo lähelle reikää.

Pitch

Lyö ensin 10 metrin päästä griinistä niin kauan, että yksi palloista on alle 3 metriä lipusta. Siirry viisi metriä kauemmas ja toista sama asia. Tee harjoitusta niin kauan, että onnistut 25 metrin päästä griinistä.

Bunkkeri

Hyvä harjoite on piirtää 5 cm pallon taakse viiva mailalla. Tämä viiva on se kohta, jossa mailan pitäisi osua ensimmäisen kerran hiekkaan. Avaa lapaa hieman, eli käännä mailaa kädessäsi niin, että lavan kärki osoittaa hieman pallosta poispäin.

Kotona

Golfin harjoittelu ei vaadi aina rangelle tai kentälle lähtemistä. Kotipihalla, puistossa tai olohuoneessa voi parantaa pelitaitojaan merkittävästi.

Kotona

Lähipeli

Myös kotipihalla tai lähipuistossa pystyy kehittämään omia pelitaitoja. Ota wedget ja muutama pallo mukaan, aseta kohteeksi vaikkapa vaate, kenkä, bägi tai vaikkapa ämpäri. Voit asettaa myös useamman kohteen.

Putti

Maton päällä sisällä voit harjoitella puttaamista. Aseta vanha cd-levy väärinpäin lattialle, aseta pallo sen keskelle ja ota alkuasento siten, että näet itsesi cd:stä. Näin voit harjoitella hyvää puttiasentoa.

Lihaskunto

Venyttely ja golfmuskeleiden vahvistaminen ovat tärkeitä peli-ilon ylläpidossa. Kierroksen jälkeen on hyvä venyttää etenkin isoja lihaksia (reidet, pakarat) sekä selkä- ja rintalihaksia. Liikkuvuutta voi harjoitella esimerkiksi kiertoliikkeillä jumppakuminauhan kanssa.

GoGolf on golfareiden perustama yhteisö

.

GoGolf-perheeseen kuuluvat

GoGolf

GoGolf media & verkkokauppa. Lue ajankohtaisimmat golfuutiset ja opetusvinkit ja löydä parhaat green fee -diilit!

Golf Sky

Suomen suurimmasta välinekaupasta asiantuntevaa palvelua aloittelijalle! Yli 10 000 tuotetta verkossa sekä jättimyymälöissä Espoossa, Vantaalla ja Tampereella!

Kurk Golf

Suomen hauskin golfkenttä Kirkkonummella! Täältä Suomen halvin jäsenyys vain 49,90 €.

Golftapahtumat.fi

Golftapahtumia ympäri Suomen! Täältä voit myös katsoa demokalenteria ja varata jatkokurssin!

Golfmatkat

Unohtumattomat golfmatkat lähelle tai kauas! 

GoGolf Ranget

Treenaa edullisesti GoGolf Rangeilla Leppävaarassa, Mega Range Airportilla ja Kurk Golfissa!

#welovegolf

Ajatuksemme on simppelisti luoda entistä parempia golfpalveluja pelaajille.  Haluamme tarjota parasta mahdollista golfia, oli kyse sitten golfmatkoista, tapahtumista tai peruskesäpäivästä golfkentällä. 

Kysyttävää? Asiakaspalvelumme auttaa mielellään! Soita 02000 4653 tai laita meiliä asiakaspalvelu@gogolf.fi.