Hyppää pääsisältöön
Antti Ahokas ja Kim Koivu pelasivat loistavasti perjantaina.
Tomi Natri

Ahokas ja Koivu ilmoittautuivat voittotaisteluun mukaan – pitivät par 5 -reikiä pilkkanaan

Kim Koivu ja Antti Ahokas pääsevät hyvissä asemissa viikonlopun kierroksille. Molemmat ovat tässä vaiheessa kympin sakissa, ja iltapäivällä olosuhteet ovat vaikeammat kuin aamupäivällä. Oliver Lindell ja Lauri Ruuska saavat jännittää jatkoonpääsyn puolesta.

AAMUPÄIVÄLLÄ PELANNEIDEN suomalaisten pelaajien osakkeet noustivat tänään Vierumäki Finnish Challengessä.

Parhaiten onnistuivat Kim Koivu ja Antti Ahokas. Koivu pelasi upeasti tuloksen 65 (-7) ja Ahokas 67 (-5), ja kumpikin pelimies nousi tässä vaiheessa kymmenen parhaan joukkoon.

Tuuli on hieman yltynyt, eikä tulostaso tule todennäköisesti olemaan yhtä kova kuin iltapäivällä. Ahokas kiitteli sitä, että pääsi pelaamaan lähes koko kierroksen hyvissä olosuhteissa.

"Vasta viimeisillä rei'illä tuuli alkoi vaikeuttaa peliä", Ahokas sanoi.

 

KIM KOIVU on tässä vaiheessa tuloksessa yhdeksän alle parin ja lyönnin päässä kärjestä. Koivu lopetti kierroksensa yhdeksännelle reiälle, , jolle hän teki tärkeän eaglen upottamalla putin noin viidestä metristä.

Yhdeksäs reikä on lyhyt par 5, joka pelataan tänään myötätuuleen. Koivulle jäi draivin jälkeen matkaa enää wedgen verran.

Onnistuminen par 5 -rei'illä on Vierumäen Cooke-kentällä tärkeää, ja Koivu hyödynsi tilanteen täydellisesti. Eaglen lisäksi hän onnistui tekemään birdiet kolmelle muulle par 5 -reiällä. Koivu teki tänään yhteensä peräti seitsemän birkkua. Bogit syntyivät rei'ille seitsemän ja kuusitoista.

Antti Ahokkaan tulos syntyi seitsemän birdien, kahden bogin ja yhdeksän parin summana. Par 5 -reiät hän pelasi neljä alle parin eli hän teki jokaiselle niistä birdien.

"Hyvää peliä tänään", Ahokas summasi. "Totta kai se auttoi, että pääsin pelaamaan suhteellisen tuulettomaan rakoon."

Kahden onnistuneen päivän jälkeen hän ei halua ottaa itselleen paineita, vaan aikoo pelata omaa peliään ja edetä matalla profiililla.

 

OLIVER LINDELL kertoi eilen haastattelussa, että 67–68 lyönnin kierros nostaisi hänet cut-rajan paremmalle puolelle. Lindell pelasi tänään neljä alle parin ja on noussut jaetulle 43. sijalle. 

Hän aloitti kierroksen hieman nihkeästi, mutta pelasi etusysin neljä viimeistä reikää neljä alle parin ja oli puolessavälissä kierrosta tuloksessa kolme alle parin. Toisella puolikkaalla hän teki kaksi birdieä ja yhden bogin. Kierros tulos oli 68, ja hän on yhteistuloksessa -3.

Myös Oliver pelasi par 5 -reiät neljä alle parin. Yhdeksännen reiän eaglen lisäksi hän teki birdiet ykköselle ja kahdelletoista.

Oliverin noudatti pelisuunnitelmaa, jossa hän avasi yhdeksällä reiällä draiverilla ja viidellä muulla joko väyläpuulla tai rautamailalla. Lyömiseensä porvoolainen oli erittäin tyytyväinen ja paremmalla tuurilla tulos olisi voinut olla vieläkin parempi. Putteja hän upotti kiitettävästi kolmen metrin sisäpuolelta.

Mies itse epäili kierroksen jälkeen, että putoaa kolmannen kerran perättäin cutista yhdellä lyönnillä, mutta Ahokas arveli, että tuulen yltyessä tulos kolme alle parin saattaa hyvinkin riittää jatkoon.

Samassa tuloksessa on Lauri Ruuska. Hänellä on identtiset kierrostulokset Lindellin kanssa (73-68), joten hänkin saa pureskella kynsiään ja seurata, kuinka iltapäivän lähtijät selviävät kovassa ja puuskittaisessa tuulessa.

Kilpailun kärjessä on yksin Australian Dimitrios Papadatos. Hän on tuloksessa -11 (66-67). Neljä pelaajaa jakaa kakkosijaa lyönnin heikommalla tuloksella.

Kilpailussa kuudentena oleva Kalle Samooja on lähtenyt jo kierrokselleen, ja ensimmäiset väliaikatiedot ovat tulossa kilpailun tulospalveluun piakkoin. Samooja pelasi avauskierroksen kuusi alle parin (66).

Tulospalvelu

 

GoGolf suosittelee