Afrikan tähti jäi suomalaisnelikolta löytymättä – CT:n seuraavat kisat pelataan toukokuussa

Roope Kakon peli ei riittänyt Etelä-Afrikan kisoissa jatkopaikkaan

Roope Kakko (-4), Lauri Ruuska (-2) ja Oliver Lindell (+2) karsiutuivat Fancourtin Resortin kolmella eri kentällä pelatusta CT:n kisassa ennen viimeistä päivää.

Kakkoskiertueta alkaneella kaudella pelaava Kakko, Ruuska, Lindell sekä vain yhteen kolmesta Etelä-AFrikan kisaasta osallistunut Kim Koivu palaavat kotimaahan lähes tyhjin käsin. Nelikko starttasi yhteensä kymmenesti, Oliver Lindellin 56:s tila jäi ainoaksi jatkoonpääsyksi.

Vaikka tuloksellisesti matka oli pannukakku, siitä ei ole syytä vetää pidemmälle meneviä johtopäätöksiä. Etukäteen oli jo tiedossa, että Sunshine Tourin pelaajat ovat kotikonnuillaan todella vaikeasti lyötäviä.

Dimension Data Pro-Amissa on yli 350 000 euron palkintopotti. Kisan kärjessä on Dubaissa toiseksi sijoittunut  Christiaan Bezuidenhout (-20). Sama mies, joka kukisti kovassa kaksintaistelussa syksyllä Jon Rahmin Valderramassa. Bezuidenhoutille menestys, mielellään voitto, olisi paljon olympiarkarsintaan pisteitä tuova saavutus.

Louis Oosthuizen (15.) on käytännössä varma mies Tokion kisoihin, Bezuidenhout käy toisesta paikasta tiukkaa kilpajuoksu muun muassa Eric Van Rooyenin, Shaun Norrrisin, Branden Gracen ja Justin Hardingin kanssa. Viisikko on sijaluvuilla 50-88 kesäkuun lopulla päättyvässä karsinnassa.

Suomalaispelaajilla on edessään CT:n osalta lähes kolmen kuukauden tauko, seuraava kisa käydään toukokuun alkupuolella Tsekissä.