Rory McIlroy – Paras puttikierros yli vuoteen

Uusi valmentaja ja puttitekniikka tuottivat tulosta Deutsche Bank Championshipin toisella kierroksella.

Kehnon puttaamisen takia Rory McIlroyn kausi 2016 on jäänyt vaille suuria kohokohtia. PGA Championshipissä Rory missasi cutin vaikka hän oli tilastollisesti yksi avauskierrosten parhaista pallonlyöjistä. Puttiguru Dave Stocktonin opetukset ja tekniikka saivat jäädä.

Tilalle tuli uusi puttivalmentaja Phil Kenyon, jonka leirissä ovat myös Justin Rose ja Henrik Stenson. Viime viikolla McIlroy debytoi uuden putterin, puttitekniikan ja puttiotteen. Tulokset eivät heti vakuuttaneet griineillä. Roryn sijoitus oli T31 mutta Strokes Gained Putting tilastoissa hän oli vasta sijalla 77 kun cutin läpäisi 78 pelaajaa.

Rory puttiote viime viikolla. Vain vasen käsi on kunnolla mailassa kiinni.

GettyImages

Rory puttasi samalla otteella myös Deutsche Bank Championshipin avauskierroksella. Mutta vaihtoi otteen lauantain toiselle kierrokselle.

McIlroy halusi parempaa tuntumaa sormenpäistä ja palasi takaisin tavalliseen reverse overlap otteeseen, jolla hän on voittanut neljä majoria.

Reverse overlap. Vasemman käden etusormi nostetaan oikean käden sormien päälle. Samaa otetta käyttävät myös Tiger Woods ja Jack Nicklaus.

GettyImages

Uusi tekniikka mutta vanha tuttu ote toimivat loistavasti lauantaina. Rory selvitti kierroksen 25 putilla ja teki seitsemän birdiä. Tulos 67 nosti tuloslistalla sijalle 30 yhteistuloksessa -4.  Strokes Gained Putting tilastoissa McIlroy oli päivän parhaita voittaen 3,3 lyöntiä griineillä keskiarvoon verrattuna. Kierroksella hän upotti kuusi puttia 3-6 metrin matkalta. Esitys oli Roryn paras suoritus PGA Tourin griineillä yli vuoteen.

Kilpailun kärjessä on Kevin Chappell (-11). Toista sijaa jakavat Jimmy Walker ja Paul Casey (-10). Amerikan juhlapyhien takia kilpailu alkoi perjantaina ja viimeinen kierros pelataan vasta maanantaina.