Ilonen ylsi kauden parhaaseen Turkissa

Mikko Ilosen pelasi hienon kisan Turkissa.

Mikko Ilonen sijoittui 10:nneksi Turkish Airlines Openissa, joka on Euroopan Tourin kauden ensimmäinen finaalikisa. Ilonen ansaisi noin 120 000 euroa ja otti tiukemman otteen paikasta kauden päätöskisassa, jonne pääseen 60 parasta.

Mikko Ilonen otti kauden parhaan sijoituksensa  Euroopan Tourin kauden ensimmäisessä finaalikisassa. Lahtelainen sijoittui kisassa 10:nneksi,

Ilonen pelasi tänään tuloksen 67 eli neljä alle parin. Hän lopetti kierroksensa upeasti birdieen, mikä nosti häntä tulosluettelossa. Ilosen yhteistulos oli -11 (74-66-67-67). Hän ei antanut avauskierroksen lievän epäonnistumisen häiritä, vaan pelasi Belekissä sijaitsevalla Carya-kentällä kolme viimeistä kierrosta huippugolfia.

”Maksimaalisen sijoituksen sain avauspäivän sysimustan lopun jälkeen. Kaikki käytössä olleet hepat toimivat osaltani hyvin. En ollut oikein missään vaiheessa sinut svingini kanssa viikon aikana. Viimeinen kierros oli paras, olin luottavainen ja rauhallinen”, Ilonen kertoi tiedotteessa.

Ilonen teki päätöskierroksen ainoan boginsa toiselle reiälle. Sen jälkeen syntyi vain pareja ja viisi birdietä.

Olesen voi nauraa matkalla pankkiin

Kisan voitti Thorbjörn Olesen tuloksella -20. Toisen sijan jatkoiva David Horsey ja Kiinan Haotong Li tuloksella -17. Ennen päätöskierrosta Horsey ja Li olivat peräti seitsemän lyöntiä tanskalaista perässä. Olesen ansaitsi kisasta yli miljoona euroa.

”Ei se varmasti muuta mitään, mutta onhan se hienoa, että kisassa oli iso palkintopotti”, Olesen sanoi televisiohaastattelussa naama isossa virneessä.

Itävallan Bernd Wiesberger oli neljäs tuloksella -15.

Korhonen taisteli hienosti

Mikko Korhonen pelasi eilisen tapaan 69 lyöntiä. Hänen sijoittui kisassa 31:nneksi, eikä se tule siitä kovasti muuttumaan. Korhosen yhteistulos oli -5 (70-71-69-69). Nummelalainen valitteli läpi viikon väsymystä, joten siihen nähden Korhonen pelasi hienon turnauksen.

Turnauksessa on jaossa palkintorahaa yli 6 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa sitä, että kummatkin suomalaiset tulevat tekemään mukavan tilin tämän viikon turnauksesta. Ilosen osuus potista on noin 120 000 euroa, mikä suurin shekki hänelle sitten lokakuun 2014, jolloin hän voitti reikäpelimestaruuden ja ansaitsi siitä 375 000 euroa. Korhosen tilipussi sai Turkin-kisasta noin 45 000 euron edestä täytettä.

Ilonen jatkaa varmuudella myös Etelä-Afrikkaan, ET-kauden toiseen finaalikisaan. Korhosen osallistumisoikeus kisaan riippuu siitä, kuinka kuinka paljon hänen edellään olevat pelaajat jättävät kisan väliin.